Nebylo snadné navázat na již rozpracovanou rekonstrukci této nevelké chalupy, při které byla z původní chaloupky zachována pouze malinká roubená světnice s nízkým stropem a kamenná podezdívka pod roubením. Klíčem k nalezení nové tváře se stala zásadní úprava vnitřního uspořádání - ubouráním kousku masivní příčky se propojila světnička s prostorem původně sloužícím jako chodba, kam byl nově umístěn kuchyňský kout s jídelnou. Do prostoru uvolněného uboranou částí zdiva pak bylo včleněno prostorné ležení navazující volně na atypický kachlový sporák, čímž se dosáhlo neotřelého dispozičního řešení.Světnička přetvořená tímto zásahem v útulný obývák s malými krbovými kamny přímo vybízí k relaxaci stranou všeho "hemžení". Z jídelny, která se naopak stala středobodem všeho dění v chalupě, se rozbíhají cesty doslova na všechny strany. Vedle roubeného obýváku odtud vedou také do podkroví, technické místnosti, zádveří a dřevníku, ale také přímo ven - do zahrady na jižní straně domu. Odtud je možné vydat se dále k potoku, do lesa, nebo také do samostatně stojící venkovní sauny. V podkroví chalupy byly tři nevelké pokoje a koupelna dotvořeny do útulných prostor vyvedených v klidných pastelových tónech.

Investor, projekt a realizace: Tradiční dům s.r.o. • Hlavní autor: D. Gabryš • Projektanti: M. Hloušek • Interiér: L. Gabryšová & D. Gabryš • Foto: M. Hloušek

 

 

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit