Poměrně rozsáhlé stavební úpravy tohoto domu usazeného v nádherné horské stráni s dalekými výhledy, vedly zejména k velmi zásadní přeměně jeho interiéru. Kromě původní roubené konstrukce a tesaného krovu, který byl v interiéru pohledově přiznán, bylo potřeba zásadně upravit, přestavět a dotvořit většinu prostor. Při této práci zde došlo k některým svérázným kombinacím - například "setkání" různých typů recyklované dlažby z různých koutů země i Evropy, nebo vytvoření ležení za kamny - která v tomto případě nebyla kachlové, ale litinová s velkým prosklením. Ležení, i přes to, že je umístěno uprostřed nejfrekventovanější části domu, vytváří útulné zákoutí, kde je možné si pohovět s knížkou, nebo i v pohodlí přespat. Nepřehlédnutelnou dominantou světnice je rozložitý dubový stůl ve venkovském stylu.

Investor, projekt a realizace: Tradiční dům s.r.o. • Hlavní autor: D. Gabryš • Projektanti: M. Hloušek, K. Sychrová • Interiér: L. Gabryšová & D. Gabryš • Foto: M. Hloušek

 

 

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit