Rekonstrukce původně poměrně neatraktivního a zanedbaného dvojdomu byla velkou a zajímavou výzvou. Stávající fasáda "bez tváře", prázdné rozlehlé podkroví, přízemí v nevyhovujícím stavu technickém i dispozičním - to samo o sobě neinspirovalo téměř k ničemu. Jediné, co dům jako takový nabízel, byly poctivé roubené stěny (ovšem v některých částech velmi zanedbané a dožilé), dochované dřevěné stropy a malá část konstrukcí vystavěných z kamene. Abychom dosáhli žádaného venkovského vzhledu, věnovali jsme při rekonstrukci velkou péči vybudování rozložité společenské místnosti, které uvnitř dominují jedinečná kachlová kamna a jež má přímý přístup na nově přistavěnou pavlač. Výrazně rustikálním prvkem interiéru se stal vestavný nábytek, který zejména podkrovním prostorám dodává lehce severský ráz. Pečlivě volené barvy a odstíny u všech materiálů stylově stmelují jednotlivé prvky interiéru v jednotný celek.

Investor, projekt a realizace: Tradiční dům s.r.o. • Hlavní autor: D. Gabryš • Projektanti: K. Sychrová • Interiér: L. Gabryšová & D. Gabryš • Foto: M. Hloušek

 

 

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit